De beste produktene til vinterhuden!

Dame holder kremer
Vi har tipsene til hva du kan gjøre for å hjelpe huden din om vinteren

Kalde dager, variert vær og vinter generelt er tøft for huden. Vi har samlet noen tips til hva du kan gjøre for huden din på denne tiden av året.

Ta vare på ansikt og lepper

Ansiktet vårt er den delen av kroppen som er absolutt mest utsatt for kulde og været. Det er jo faktisk den eneste delen av huden vår som er “naken” hele tiden. Derfor er det ekstra viktig å ta vare på den! Gode produkter hjelper deg godt på vei, og mange opplever nok at man må bytte produkter om vinteren. De samme produktene for ansiktet fungerer altså ikke like godt sommer som vinter. Huden trenger som regel mer fukt om vinteren, samt at det er ulikt fra person til person hva man trenger.

Vi har samlet noen gode produkter som hjelper huden din på vei, men spør gjerne i butikk hva de anbefaler til nettopp din hud. Et fuktighetsgivende ansiktsserum er perfekt for å booste huden med fuktighet og trenger dypere ned i huden enn en krem. Påfør serum på ansiktet og hals før du fortsetter med dagkrem eller nattkremen. To gode serum for tørr vinterhud er Shea Bi-Phase Serum fra L'Occitane og Greek Yoghurt Serum fra Korres som du finner hos Vita.

Greek Yoghurt-serien fra Korres gir huden rikelig med fuktighet og næring, og passer alle typer hud. Om du føler huden er fuktfattig, sensitiv, irritert eller i ubalanse bør du sjekke ut ansiktsmasken Probiotic Super Dose. En multifunksjonell ansiktsmaske du kan bruke over natten når huden trenger litt ekstra pleie.

Sist, men ikke minst, så er en god leppebalm veldig fint å ha i vesken. Tørre lepper vil ingen ha, så husk å ha den med deg overalt.

Vinterhud
Serum fra L'Occitane og ansiktsmaske Vita.

Ikke glem hendene!

En annen del av kroppen som er mye utsatt for vær og kulde er hendene. Derfor er det like viktig å ha en god håndkrem i nærheten som en god leppebalm. L'Occitane sin Shea Butter Hand Cream er en bestselger. Den er laget med naturlig sheasmør og er intensivt pleiende. Den rike formelen smelter på både hender og neglebånd når kremen påføres med masserende bevegelser. Visste du at L'Occitane på verdensbasis selger én håndkrem hvert tredje sekund?

Et annet tips er håndkremen Hemp Hand Protector fra The Body Shop. Dette er en håndkrem med hampfrøolje som beskytter og hjelper til med å gjenopprette hudens egen fuktighetsbalanse. I Hemp serien har de også en håndskrubb som gir en mild eksfoliering, og fjerner skitt og tørr hud. En super kombinasjon!

To bilder. Dame som holder håndkrem og smiler. Hender som holder håndkrem.
Håndkrem fra L'Occitane og The Body Shop.

Kroppen må ha ekstra pleie

Det er ikke bare ansikt og hender som blir tørrere om vinteren, det blir også huden på kroppen generelt. Så også her anbefaler vi å gå for en litt mer fuktighetsgivende body lotion, og gjerne også gå for en god kroppsskrubb noen ganger i uken. Velg også en dusjsåpe som gir fuktighet.

Hos Rituals finner du blant annet Ritual of Ayurveda body scrub som eksfolierer og polerer huden forsiktig samtidig som den tilfører dyp næring til huden. Masser kroppsskrubben på fuktig hud og skyll av med varmt vann. For best resultat anbefales det å bruke kroppsskrubben et par ganger i uken. I samme serie finner du også kroppskrem. Denne inneholder en søt mandelolje som er næringsrik og beroligende. Oljer er generelt noe huden blir glad for om vinteren, det gir masse fuktighet og trekker så fint inn i huden.

Noen andre gode fultighetsgivende kroppskremer er Hemp Body Butter fra The Body Shop. Denne gir fuktighet til huden din i opptil hele 96 timer og inneholder blant annet som håndkremen hempfrøolje, sheasmør og babussuolje. En annen effektiv kroppskrem er L'Occitane sin Shea Butter Ultra Rich Body Cream. En rik kroppskrem for tørr til svært tørr hud med hele 25% sheasmør for intens pleie av huden.

Dame holder kroppsprodukt
Kroppsskrubb fra Rituals.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00