Gresskarsuppe med kylling
Høsten er sesong for dype høstfarger, lune retter og hjemmekos. Gresskar er i sesong om høsten, og her er en oppskrift på gresskarsuppe med kylling.
Høstingen av gresskar begynner som regel i september. Du får gresskar i butikkene i september, oktober og november.
Visste du at gresskarets varme farge er på grunn av det høye innholdet av betakaroten? Gresskar er også rikt på kostfiber og kalium.
Hva med å lage gresskarsuppe med kylling? En smakfull høstrett som er enkel å lage. Du får kjøpt gresskar og alle ingrediensene du trenger hos Meny. Åpningstidene finner du her.
DETTE TRENGER DU (4 PORSJONER):
- 2 stk kyllingfilet
- 600 gram gresskar
- 1 rødløk
- 2 båter hvitløk
- 1 rød chili
- 1 pakke koriander
- ½ sitron
- 1 liter kyllingbuljong
- 2 ss olje
- 1 ts salt
- ⅕ ts pepper
Slik gjør du:
- Del kyllingfiletene i terninger, stek i en varm panne og sett til siden.
- Del gresskaret i to, og fjern frøene (du trenger ikke fjerne skallet). Del i biter.
- Fres rødløk, hvitløk og chili i olje. Tilsett deretter gresskarbitene og la det stekes sammen i et par minutter.
- Bland ut en liter med kyllingbuljong og kok opp. Tilsett gresskaret, løk, chili og koriander. La det koke til gresskaret er mørt, ca. 15 til 20 minutter.
- Bruk en stavmikser og mos til suppen er helt glatt. Tilsett mer vann om du ønsker den tynnere.
- Smak til med salt og pepper. Topp med kyllingbiter og fersk koriander.
Serveringstips:
Server suppen med ferskt brød og smør ved siden, eller fres noen brødbiter til krutonger og ha på toppen sammen med kyllingen og koriander.
Aktuelle tilbud
-
Gjelder 2. desember – 8. desember
-
Gjelder 2. desember – 8. desember
-
Gjelder 2. desember – 8. desember
-
Gjelder 2. desember – 8. desember
-
Gjelder 2. desember – 8. desember