Gresskarsuppe med kylling

Gresskarsuppe i skål på bord
Gresskarsuppe i skål på bord

Høsten er sesong for dype høstfarger, lune retter og hjemmekos. Gresskar er i sesong om høsten, og her er en oppskrift på gresskarsuppe med kylling.

Høstingen av gresskar begynner som regel i september. Du får gresskar i butikkene i september, oktober og november.

Visste du at gresskarets varme farge er på grunn av det høye innholdet av betakaroten? Gresskar er også rikt på kostfiber og kalium.

Hva med å lage gresskarsuppe med kylling? En smakfull høstrett som er enkel å lage. Du får kjøpt gresskar og alle ingrediensene du trenger hos Meny. Åpningstidene finner du her.

Ingredienser til gresskarsuppe på kjøkkenbenk
Ingredienser til gresskarsuppe på kjøkkenbenk

DETTE TRENGER DU (4 PORSJONER):

  • 2 stk kyllingfilet
  • 600 gram gresskar
  • 1 rødløk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 rød chili
  • 1 pakke koriander
  • ½ sitron
  • 1 liter kyllingbuljong
  • 2 ss olje
  • 1 ts salt
  • ⅕ ts pepper
Dame lager mat
Dame serverer suppe
Gresskarsuppe i skål på bord

Slik gjør du:

  1. Del kyllingfiletene i terninger, stek i en varm panne og sett til siden.
  2. Del gresskaret i to, og fjern frøene (du trenger ikke fjerne skallet). Del i biter.
  3. Fres rødløk, hvitløk og chili i olje. Tilsett deretter gresskarbitene og la det stekes sammen i et par minutter.
  4. Bland ut en liter med kyllingbuljong og kok opp. Tilsett gresskaret, løk, chili og koriander. La det koke til gresskaret er mørt, ca. 15 til 20 minutter.
  5. Bruk en stavmikser og mos til suppen er helt glatt. Tilsett mer vann om du ønsker den tynnere.
  6. Smak til med salt og pepper. Topp med kyllingbiter og fersk koriander.
Dekket bord til to

Serveringstips:

Server suppen med ferskt brød og smør ved siden, eller fres noen brødbiter til krutonger og ha på toppen sammen med kyllingen og koriander.

Dekket bord til to

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 14:00 - 19:00