Lag en tre-retters med Meny og Rema 1000

Person som holder frem ingredienser til mat
Rema 1000 sine beste anbefalinger til høstens tre-retters.
Person som holder frem ingredienser til mat
Stangekylling med ovnsbakte rotgrønnsaker er perfekt til høsten.

Høsten nærmer seg, og hva er vel hyggeligere enn å invitere venner og familie på tre-retters?

Vi har tatt en prat med Meny og Rema 1000 som finner på senteret om deres beste anbefaling til tre-retters meny denne høsten. Høstmat byr på supper, norske råvarer, kjøtt og kylling, og ikke minst gode desserter.

Blomkål, kylling og multer

Forrett

Rema 1000 sin meny denne høsten starter med blomkålsuppe fra Nordfjord med norske råvarer, toppet med sprø baconbiter. Blomkål er grønnsakenes hvite dronning, og er i sesong fra juni til oktober.

Hovedrett

Til hovedrett anbefales stangekylling med ovnsbakte rotgrønnsaker som er i sesong, og ved siden av en urtesaus fra Stange. Stange Landkylling får hovedsakelig naturlig fôr av havre, hvete, mais, åkerbønner og raps. Den vokser seg naturlig stor og har god plass! Rotgrønnsaker som er godt ved siden av er for eksempel gulrøtter, poteter, rødbeter, kålrot og sellerirot.

Dessert

Desserten består av multekrem med sesongens bær. Multer vokser vilt i myrområdene på den nordlige halvkule. De er guloransje i fargen og minner noe om bringebær i form. Bærene er meget saftige og smaken er karakteristisk og meget aromatisk. Noen av sesongens bær som man kan ha ved siden av er blåbær og bringebær.

Person som holder frem ingredienser til mat
Meny sin 3-retters starter med kamskjell.
Person som holder frem ingredienser til mat
Til hovedrett anbefaler Meny sin angusbiff.
Person som holder frem ingredienser til mat
Til dessert kan Meny friste med mango og pasjonsfrukt.

Kamskjell, biff og mango

Forrett

Meny sin 3-retter starter med kamskjell, med en av sesongens norske og gode råvarer, nemlig gulrøtter. Kamskjell er perfekt som forrett til litt tyngre hovedretter. Server det med appelsinkokte gulrøtter og granateplefrø, det gir den perfekte kombinasjonen av søtt og syrlig og er perfekt når du vil imponere gjester.

Hovedrett

Som hovedrett anbefaler Meny biff, og da helst deres angus biff. For hva er vel bedre enn en saftig biff med bernaise saus og deilig tilbehør som aspargesbønner, tomater og kantareller? Med hvitløksstekte aspargesbønner, cherrytomater, urter og stekt sopp har denne middagen alle de rette komponentene for et skikkelig festmåltid som også kan lages på en helt vanlig hverdag.

Dessert

Som en avslutning på middagen er det godt med en lett og frisk dessert, for eksempel bestående av mango, pasjonsfrukt, krem og marengs. Rett og slett en enkel og rask dessert med fantastisk smak. Visste du forresten at mango er en av de mest spiste fruktene i verden etter banan?

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 09:00 - 21:00
Åpent i dag 09:00 - 21:00