Lag en tre-retters med Meny og Rema 1000


Uansett årstid så er det alltid hyggelig med en deilig 3-retters middag med familie eller venner!
Vi har tatt en prat med Meny og Rema 1000 som du finner på senteret om deres beste anbefaling til tre-retters meny som kan fungere hele året rundt. Her finner man noe for enhver smak, og til ulike prisklasser!
Krabbe, biff og is
Forrett
Meny sin 3-retters starter med krabbe gratinert med parmesan, det hørtes vel ganske godt ut? Du gratinerer rett og slett krabbeskjellet med krabbekjøttet i, gjerne blandet med dill, sitronskall, hvitløk, sjalottløk og fløte, i ovnen. Husk å drysse parmesan over før du setter den i ovnen. Server med for eksempel krustader, dette er genialt om du skal serverer til flere. Topp gjerne med aioli!
Hovedrett
Et hot tips fra Meny om du vil imponere med middagen er Angus Tomahawk, dette er en entrecôte som fortsatt henger på benet, som en Côte de boeuf, men med litt lenger bein. Navnet kommer av at den minner om en Tomahawk-øks. Dette er smakfullt kjøtt, og er veldig godt å servere med chimicurrismør og maiskrem! Om du vil ha mer tilbehør til så kan Meny tipse om en frisk salat og foccacia.
Dessert
Til dessert er ofte det enkle det beste, som en deilig gårdsis fra Bamsrudlåven med vaniljesmak, toppet med krokan og friske jordbær. Denne isen er en ekte norsk matskatt, som er produsert på kun lokale råvarer. Isen finnes så klart også i flere smaker!


Fiskesuppe, kylling og ostekake
Forrett
Rema 1000 sin meny starter med fiskesuppe fra Rema 1000 sitt eget merke, den er veldig god på smak og har en veldig fin pris. Om du vil gjøre den enda litt mer spennende kan du ha ferdigkokte scampi i!
Hovedrett
Til hovedrett kan Rema 1000 anbefale kylling med fløtegratinerte poteter og asparges ved siden av. Rema 1000 har en ferdig pakke med fløtegratinerte poteter som gjør middagen både enklere og raskere, og den er så god! Asparges regnes som grønnsakenes konge, og er like god året rundt, så denne er perfekt som tilbehør. Kok den i kun 1-4 minutter, så er den ferdig.
Dessert
Ostekake til dessert kan vel aldri slå feil? Særlig denne med jordbær på toppen. Den oppbevares i fryseren, og er enkel å ta ut og servere når det er tid for siste rett på menyen. Visste du at jordbær slik vi kjenner dem i dag er et resultat av en lang krysningsprosess av ulike viltvoksende jordbærplanter? Jordbær har vært kjent som ville markjordbær i Europa siden romertiden, men kommersiell dyrking begynte på begynnelsen av 1800-tallet. Idag har vi mange ulike typer, noe som gjør at jordbær er noe vi spiser hele året.
Les også
