Lag en tre-retters med Meny og Rema 1000


Høsten nærmer seg, og hva er vel hyggeligere enn å invitere venner og familie på tre-retters?
Vi har tatt en prat med Meny og Rema 1000 som finner på senteret om deres beste anbefaling til tre-retters meny denne høsten. Høstmat byr på supper, norske råvarer, kjøtt og kylling, og ikke minst gode desserter.
Blomkål, kylling og multer
Forrett
Rema 1000 sin meny denne høsten starter med blomkålsuppe fra Nordfjord med norske råvarer, toppet med sprø baconbiter. Blomkål er grønnsakenes hvite dronning, og er i sesong fra juni til oktober.
Hovedrett
Til hovedrett anbefales stangekylling med ovnsbakte rotgrønnsaker som er i sesong, og ved siden av en urtesaus fra Stange. Stange Landkylling får hovedsakelig naturlig fôr av havre, hvete, mais, åkerbønner og raps. Den vokser seg naturlig stor og har god plass! Rotgrønnsaker som er godt ved siden av er for eksempel gulrøtter, poteter, rødbeter, kålrot og sellerirot.
Dessert
Desserten består av multekrem med sesongens bær. Multer vokser vilt i myrområdene på den nordlige halvkule. De er guloransje i fargen og minner noe om bringebær i form. Bærene er meget saftige og smaken er karakteristisk og meget aromatisk. Noen av sesongens bær som man kan ha ved siden av er blåbær og bringebær.



Kamskjell, biff og mango
Forrett
Meny sin 3-retter starter med kamskjell, med en av sesongens norske og gode råvarer, nemlig gulrøtter. Kamskjell er perfekt som forrett til litt tyngre hovedretter. Server det med appelsinkokte gulrøtter og granateplefrø, det gir den perfekte kombinasjonen av søtt og syrlig og er perfekt når du vil imponere gjester.
Hovedrett
Som hovedrett anbefaler Meny biff, og da helst deres angus biff. For hva er vel bedre enn en saftig biff med bernaise saus og deilig tilbehør som aspargesbønner, tomater og kantareller? Med hvitløksstekte aspargesbønner, cherrytomater, urter og stekt sopp har denne middagen alle de rette komponentene for et skikkelig festmåltid som også kan lages på en helt vanlig hverdag.
Dessert
Som en avslutning på middagen er det godt med en lett og frisk dessert, for eksempel bestående av mango, pasjonsfrukt, krem og marengs. Rett og slett en enkel og rask dessert med fantastisk smak. Visste du forresten at mango er en av de mest spiste fruktene i verden etter banan?
Les også