Slik lager du en fristende matpakke
For skolebarn er det viktig å spise en god lunsj slik at de holder ut hele skoledagen. Her finner du våre beste tips til matpakken og tre gode oppskrifter.
Litt av alt
For den som er matpakkeansvarlig i familien, kan utfordringen være å lage varierende og energirike matpakker. Noen barn spiser fort. Andre spiser sakte. Uansett er det smart å lage matpakker som tar hensyn til at man kan bli sulten utenom matfriminuttet og at tiden ikke alltid strekker for dem som har lært seg å nyte maten.
Heldigvis finnes det fine matbokser med egne rom for små grønnsaker og oppskåret frukt, slik at det er lett å hente en bit eller to hvis man plutselig blir sulten utenom matfriminuttet. Kom innom senteret for å finne praktiske og matbokser til skolestart. Blant annet Sprell har et godt utvalg av fine matbokser.
Et godt tips er oppskjært frukt i små biter. Dette er ofte mer populært og lettere å spise enn hele hele frukter. Vi har tatt turen innom Rema 1000 og tatt med oss litt av det fine utvalget de har av frukt og grønsaker. Her finner du alt fra oppskjært frukt, til små bær, snackgrønsaker og nøtter. Hva med litt av alt?
Om du ønsker å gjøre enda mer stas på matpakken er for eksempel smoothies, havregrøt og yoghurter et godt tips! Disse både smaker godt og er fulle av næring.
Matpakkewrap
En annen utfordring er å gjøre matpakken fristende flere timer etter at den ble laget. Her er noen forslag til mat som ser god ut og som lett å spise. Og det beste av alt: Disse matpakkene kan gjerne lages kvelden før. Oppskriftene og bildene er hentet fra Matprat.
Gi brødskiven en pause og finn heller frem den tortilla-typen du har. Du kan også bruke potetlomper og fyll med deilige råvarer. Varier gjerne proteinkilden: Du kan også bruke skinke eller tynne skiver av laks. Smakfulle osteskiver smaker også godt.
Valgmuligheten er mange. I eksempelet som du ser bilde av øverst i artikkelen, er det brukt en stor mais-tortilla, en nøytral kremost, kyllingpålegg i skiver og revet gulrot.
Ingredienser
- 1 gulrot
- 1 maistortilla
- 2 ss Philadelphia kremost
- 4 skiver kyllingpålegg naturell
Slik gjør du
- Skyll gulrot i kaldt vann og skrell den.
- Riv gulrot med et rivjern.
- Smør kremosten på tortillaen.
- Legg kyllingpålegg på den ene halvsiden av lefsen.
- Legg på raspet gulrot i en stor stripe på langs.
- Rull sammen og skjær i passe store biter.
Matpakkepita
Dette ser svært fristende ut og er utrolig enkelt å lage. Her har vi fylt pitabrødet med mozzarella og pastrami, mais og salat. NAM!
Ingredienser
- 1 fullkornspita
- 2 stk salatblad, gjerne både rød og grønn salat
- 2 skive mozzarella
- 1 ss pesto
- 2 ss hermetiske maiskorn
- 4 skive pastrami
Slik gjør du
- Åpne pitabrødet
- Smør bunnen av pitaen med en spiseskje pesto.
- Legg inn salat, mais, pastrami og mozazrella.
- Ha på en spiseskje pesto på toppen.
Omelettmuffins
Vi tipper at dette kan bli en ny favoritt i matpakken. Du kan gjerne variere fyllet i det uendelige etter hva dere har hjemme. Her er eksempel på to varianter:
Ingredienser
- 6 egg
- 6 ss melk
- 2 stk vårløk eller sjalottløk
- 150 g kokt skinke eller fetaost
- 50 g soltørkede tomater eller oliven uten stein
- 150 g ferdigrevet ost
- 1⁄2 ts salt
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 180 °C, smør muffinsbrettet/formene med litt olje, kle med bakepapir (klipp litt store firkanter) eller med muffinsformer i papir. Pass på at papirkanten er over formene.
- Del vårløk/løk eller purre i tynne skiver. Del opp skinke/fetaosten og soltørkede tomater i mindre biter. Riv osten eller bruk ferdig revet.
- Visp egg og melk, tilsett ost og de andre ingrediensene. Bland godt sammen.
- Fyll muffinsformene nesten fulle og sørg for at ingrediensene fordeles noenlunde likt.
- Stek omelettene midt i ovnen i ca. 15 minutter, til de så vidt har stivnet. Avkjøl litt før du løfter dem ut av formen med en skje.
Aktuelle tilbud
-
Gjelder 7. oktober – 13. oktober
-
Gjelder 7. oktober – 13. oktober
-
Gjelder 7. oktober – 20. oktober
-
Gjelder 7. oktober – 20. oktober
-
Gjelder 7. oktober – 13. oktober