Solkremguiden

Dame holder solkrem
Husk solbeskyttelse i sommer!

Ordentlig smøring og riktig solbeskyttelse er viktig for en trygg sommer. Vet du egentlig hvilken solkrem du bør velge og hvorfor?

Solbeskyttelse er et tema som interesserer mange. Det er viktig å beskytte seg mot solens stråler og unngå å bli solbrent. Å bli solbrent øker blant annet risikoen for hudkreft, fører tidlig aldring og rynker, og tørker ut huden. Det finnes mange ulike merker, ulik faktor og egne kremer som er spesielt for barn. Du finner et godt utvalg hos Apotek 1, Vita og Kicks.

Hva er UVB og UVA?

UV-stråler er ultrafiolette stråler som kommer fra sola og som kan skade huden. Vi skiller mellom UVB og UVA strålene hvor UVB er de strålene som gjør at huden brennes og blir rød ved for mye eksponering. UVA strålene er ikke like sterke, men er de som trenger ned i huden og fører til rynker og aldringstegn. Solkrem bør derfor beskytte med både UVB og UVA stråler.

Hva er forskjell på solkrem til barn og voksne?

For de minste bør man gjerne velge solkremer som er spesielt for barn. Disse er gjerne ekstra egnet for sensitiv hud, samtidig som de tåler kontakt med sand og vann ekstra lenge. Barnesolkremene inneholder typisk ikke-kjemiske filtre som gjør at risiko for allergi er lavere, mens voksenkremer ofte inneholder kjemiske filtre.

Smør deg en halvtime før du skal ut i solen og gjenta smøringen gjennom dagen. Husk alltid å smøre på nytt etter bading.

Solkrem fra Apotek1
Apotek1 har et stort utvalg solkrem for både store og små.

Riktig bruk av solkrem

Smør solkremen jevnt og bruk nok krem. Om du bruker for lite solkrem oppnår du ikke solfaktoren oppgitt på flasken. Smør deg ca en halvtime før du skal ut i solen og gjenta smøringen gjennom dagen, spesielt etter bading. Ikke glem de utsatte områdene som ører, nese og hals. Også leppene kan bli solbrent, så bruk en solstift med faktor 50. Om du skal bruke solfaktoren fra i fjor må du huske å sjekke at den ikke har gått ut på dato.

Dame fra Vita som holder solkrem
Vita har flere solkremer med høy solfaktor.

Sminke med solfaktor

Det finnes en del sminke med solfaktor som blant annet i CC+ cream fra IT Cosmetics som du finner hos Kicks. Den har solfaktor 50 som gjør den til et mer solsikkert valg. Allikevel anbefales det å bruke solkrem med høy faktor i tillegg om du vil gi huden effektiv beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler. Start med hudpleierutinen din og solkrem til ansiktet, og avslutt med sminke med solfaktor så har du den beste beskyttelsen for ansiktet.

Dame fra Kicks holder sminke med SPF
Bruk sminke med solfaktor i sommer!

Aktuelle tilbud

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 09:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00