Hils på blomsterdekoratør Veronika!

Kvinne som holder en bukett blomster i hendene
Kvinne som holder en bukett blomster i hendene
Kvinne som holder en bukett blomster i hendene
Kvinne som holder en bukett blomster i hendene

Vi har tatt en prat med blomsterdekoratør Veronika om vår, planting utendørs og blomster.

Fortell litt om det å være blomsterdekoratør?

Det å være blomsterdekoratør er et utrolig givende yrke! Å få jobbe med så mye vakkert og dele estetikk og glede med kunder gjør at en gleder seg til å komme på jobb. I tillegg er det alltids noe nytt å prøve og hver sesong har sine skjønnheter.

Hva er viktig å tenke på når det kommer til planting utendørs om våren?

Det er viktig å smøre seg med tålmodighet og ikke plante i bakken for tidlig. Man kan for eksempel starte med en fin kurv eller potte med planter ved inngangspartiet og heller få dem i bakken når vi vet sikkert at frosten er over. Vi har masse fine planter som tåler noen minusgrader, men det er et godt tips å holde øye med værmeldingen og eventuelt legge et teppe eller lignende over skulle det bli kaldt.

Mester Grønn er Norges største heleide blomsterkjede med over 130 blomsterbutikker.

Og hvilke blomster burde man gå for i vår buketten?

Personlig liker jeg å kombinere hvitt med mange forskjellige grønntoner i vår buketten. For eksempel nellik og krysantemum finnes i mange spennende grønntoner, og til vår liker jeg gjerne å gjøre den litt rufsete med grener eller grønt som for eksempel thlaspi eller marikåpe.

Mester Grønn sine 3 for 2 bunter kan gi akkurat det utrykket, og vil man ha den ekstra vakker, kan man legge til en bunt med roser eller grenroser. Det er også mange vakre rosa-toner å få tak i om våren, og godt å få litt farge inn mens det ennå er litt grått ute.

Hvilken blomster/planter er din favoritt?

Åh... det er helt umulig for meg å velge kun en, eller ti, hehe. Jeg er veldig svak for markblomster og de som gir et levende uttrykk i buketten, som astrantia, nigella damascena, eryngium og så mange flere! Jeg har nylig kjøpt en helt fantastisk alocasia som gir meg daglig glede!

Aktuelle tilbud

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00