Grønne fingre

Dame som står med grønne planter
Sunniva fra Mester Grønn deler sine beste tips for planter og frø.

Våren er her og det er tid for å gjøre det hyggelig ute. Lurer du på hva du skal plante? Og hvordan du skal ta vare på plantene?

Det finnes mange alternativer for deg som ønsker å plante ute, alt fra frø til lettstelte grønne planter og spiselige blomster. Hva har du lyst å prøve deg på denne våren? Mester Grønn deler noen gode tips til planter og frø for våren!

Lettstelte grønne planter

To lettstelte flotte grønne planter er Yucca og Strelitzia. De trives ute på terrassen om sommeren og tåler full sol, men det bør være over 10 grader om natten før de settes ut. Strelitzia kan bli ganske stor med riktig vanning og næring. Den trives best når den vannes ukentlig, oftere hvis det er veldig varmt. Yuccapalmen gjennomvannes med romtemperert vann og kan gjerne tørke godt opp mellom vanning. Både Yucca og Strelitzia passer godt som uteplanter både fordi de kan bli ganske store og liker mye lys. Gjennom vinteren kan du ha de inne.

Oliventre

Oiventre er en annen flott plante som gir uteplassen en følelse av middelhavet. Det trives best med mye sol og liker mye vann. Den bør helst få gjødselsvann en gang i måneden i sommerhalvåret. Oliventre tåler noen minusgrader, men de nye skuddene er sensitive for frost. Den bør derfor settes ut når nattefrost er over. Den kan dekkes til med en fiberduk eller fleecepledd om natten hvis du er redd for frostskader.

Dame som sitter ved grønne planter
Yucca og Strelitzia er to lettstelte flotte planter.

Spiselige Viola Cornuta

I år er alle Viola Cornuta i 12 cm potte hos Mester Grønn spiselige. Kjøper du spiselig Viola Cornuta nå på varen, kan du servere fargerike og blomstrende matretter utover vår- og sommeren. De er fine å pynte salater med, ha på kaker eller i isbitene til drikke. De spiselige har en kjøligere og lengre produksjonstid i gartneriet enn "vanlige" Viola Cornuta noe som gjør de enda sterkere. Plantene er produsert i henhold til alle krav som sikrer at de er trygge å spise. De blomstrer lenge og kommer i en nedbrytbar potte som gjør at du kan plante den i jord med potten på og potten blir borte i løpet av sesongen.

Bievennlige frø

Blomster, planter, løk og frø hos Mester Grønn bærer merket Bievennlig fordi de er produsert på en måte som ikke skader bier og pollinerende insekter, og de både tiltrekker seg bier og har pollen/nektar som biene trenger. Gå for planter som for eksempel solsikker som er lette å få til, blir høye og fine. Eller hva med å dyrke egen mat? Salat, reddik og grønnkål er alle lette å dyrke selv.

Hos Mester Grønn selges organisk gjødsel, en flytende næring som passer til alt fra uteplanter, spiselige vekster, orkideer og citrus. Planter som blir gjødslet jevnlig blir større og blomstrer mere.

Dame som holder opp pakker med frø
Mester Grønn har et stort utvalg av ulike frø.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00