Smakfullt til sommerfesten
På varme dager er det perfekt å invitere til lett sommermat og noe kaldt i glasset, og mye av maten kan du lage ute. Her er noen oppskrifter som er enkle å lage
Grillspyd med laks og sitron
Dette trenger du:
- 800 g laksefilet
- 2 stk. sitron
Chimichurri
- 1 bunt liten bladpersille
- 2 ss hakket frisk oregano
- 2 ss hakket frisk koriander
- 2 båter hvitløk
- 2 ss rødvinseddik
- 1 ss sitronsaft
- 1 dl olivenolje
Slik gjør du:
- Skjær laksefilet i biter på ca 3x3 cm. Kutt sitron i tynne skiver.
- Træ fiskebiter og sitronskiver annenhver gang på bløtlagte trespyd.
- Pensle grillristen med litt olje og grillspydene 2-3 minutter på hver side. Krydre med lett salt og pepper.
- Legg persille, oregano, koriander, hvitløk, eddik, sitronsaft og olje i en hurtigmikser eller bruk stavmikser til å kjøre det sammen. Smak til med litt salt og pepper
Server laksespydene med nykokte ferskpoteter og en frisk salat.
Mocktail med jordbær og sprite
Dette trenger du:
- 4 stk frosne jordbær
- 330 ml Sprite
- 1 ss sukker
- 1 ss ferskpresset limejuice
- 0,6 dl vann
Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene i en bleder til en glatt drink. Server gjerne i kalde glass med isbiter.
Tips!
Pynt gjerne med tynne skiver av lime.
Asiatisk potetsalat
Dette trenger du:
- 600 g kokt potet
- 2 stk. vårløk
- 6 stk. reddik
- 1 stk. grønn paprika
- 1 stk. grønn chili
- 2 ss finhakket frisk mynte
Dressing:
- 2 ss olivenolje
- 1 ss sesamolje
- 1 ss riseddik
- 1 ss soyasaus
- skall av 1 stk. lime
- 1 ss limesaft
- 0,25 ts grovkvernet pepper
Slik gjør du:
- Kok potet, avkjøl dem og skjær dem i skiver. Ha skivene i en bolle.
- Finsnitt vårløk, skjær reddik i tynne skiver og paprika i strimler. Finhakk chili og mynte. Ha alt over i bollen sammen med potetene og bland det lett sammen.
- Visp sammen olivenolje, sesamolje, riseddik og soyasaus i en liten skål. Riv det grønne skallet av lime, og ha skall og limesaft i skålen. Smak til med grovkvernet pepper, og eventuelt litt sukker ved behov.
- Hell dressingen over grønnsakene og vend det hele lett sammen. Pynt gjerne med sorte sesamfrø. Server salaten til et herlig grillmåltid eller som en rett på sommerens tapasbord.
Tips!
Denne er perfekt til grillmaten.
Mocktail med Fanta og jordbær
Dette trenger du:
- 250 g jordbær
- 1 l mangojuice
- 1 l Fanta, vanlig eller sukkerfri isbiter
Slik gjør du:
- Bland juice og fanta
- Tilsett friske jordbær i biter og isbiter
- Server i avkjølte glass, gjerne sammen med
Vannmelonsorbet
Dette trenger du:
- 500 g vannmelon i terninger
- Saft av 0,5 stk. sitron
- 2 ss lønnesirup
- 0,5 ts flaksalt
Slik gjør du:
- Kjør vannmelon i blender eller stavmikser.
- Smak til med sitron, lønnesirup og flaksalt.
- Hell blandingen i isformer eller i en passende boks (slik at du kan kule sorbeten)
- Sett formene i fryseren i 3-4 timer, eller til sorbeten er helt stiv. Stikk inn ispinnene når blandingen har såvidt stivnet
Tips!
Ispinner av tre får du kjøpt hos Panduro.