Boktips til sommerferien

Dame som holder frem bøker
"Hvis jeg var statsminister" og "Ville poter" finner du hos Norli.
Dame som holder frem bøker
"Håndbok for superhelter" er en av mange bøker som er perfekt for de yngre.

Med roligere dager og fri fra jobb så er det veldig deilig med en god bok eller to å lese på.

Vi har spurt Norli og Ark om deres beste tips til hvilke bøker man burde kaste seg over i sommer, både for store og for små. La oss gi deg en liten guide!

For de yngre i familien

Det finnes mange bøker der ute for de yngre i familien, både for de som liker superhelter og de som har andre interesser. Elias Våhlund har blant annet kommet med sin syvende bok i serien “Håndbok for superhelter”, en tegneserie om Røde maske og gjengen hennes som passer for alderen 6 år og oppover.

En annen bok som er et godt tips for barn i alderen 6-10 år, og som høytlesning ned til 4 år, er boken “I duejegernes grep” av Camilla Brinck. Serien om Musse og Helium er et univers som forener kunnskap og underholdning, vennskap og sosial kompetanse. Perfekt i sommerferien!

Hvordan hadde verden sett ut hvis barna fikk bestemme? I boken “Hvis jeg var statsminister” av Trygve Skaug og Ella Okstad blir vi tatt med på en reise gjennom et barns fantasiunivers, der det er is, venner og husrom nok til alle. Dette er en fargerik, oppløftende og fantasifull bildebok som inspirerer barna til å tenke over hva de ville gjort om det var de som fikk bestemme. En perfekt gavebok, høytlesningsbok og samtalestarter for barn og voksne.

Har du barn som er ekstra opptatt av dyr? Da er nok boken “Ville poter” helt perfekt, her får du nemlig se vår verden fra revens perspektiv. Denne er perfekt for barn i alderen 9-12 år!

Dame som holder frem bøker
“Metusalemprosjektet" og "Beinrester" er perfekt for deg som elsker krim.
Dame som holder frem bøker
"Natriumklorid" av Jussi Adler-Olsen finner du hos ARK Bokhandel.
Dame som holder frem bøker
Dame som holder frem bøker
Er du glad i romaner burde du sjekke ut "Lincoln Highway" eller "Å vanne blomster om kvelden".

For deg som elsker krim

Er du glad i krimbøker? Da burde du sjekke ut “Natriumklorid” av Jussi Adler-Olsen, dette er den niende boka i serien om Avdeling Q. Natriumklorid har alt det som utgjør en god seriemorderthriller: En spennende handling som skyter fart fra første side. Interessante karakterer og en nærmest overjordisk skurk som hele tiden ligger et skritt foran politiet.

En annen bok innenfor sjangeren krim du burde sjekke ut er “Metusalemprosjektet”, en ny Bjørn Beltø-roman hvor antihelten tar opp jakten på Odins opprinnelse. Den 10. boken om arkeologen Bjørn Beltø.

Ark Bokhandel kan også tipse om boken ved tittelen “Beinrester” av Johan Theorin, en kriminalroman som holder deg våken fra start til slutt!

Boken "Arr" er den fjerde i den bestselgende serien om Alexander Blix og Emma Ramm av Thomas Enger og Jørn Lier Holst. Serien er en favoritt både blant leserne og kritikerne, og Nullpunkt, som er den første i serien, ble nettopp nominert til Petronia Award. Serien har til sammen solgt over 200.000 eksemplarer i Norge.

Roman-elskeren

Dersom du ikke har lest “Å vanne blomster om kvelden” av Valerie Perrin enda så er dette virkelig en bok å sjekke ut. Den har allerede blitt en stor favoritt hos veldig mange, og den er blitt omtalt som verdens vakreste bok. Rett og slett en vakker, livsbejaende roman om livets små og store spørsmål, og om å våge å tro på lykken.

En annen bok som har fått veldig gode tilbakemeldinger og høye terningkast er “Lincoln Highway”, den handler om 18 år gamle Emmett Watson og den beskrives som en svært rørende og underholdende roman.

God lesing i sommer!

Aktuelle tilbud

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00