Antrekkene for deg som skal i bryllup

antrekk til bryllup
Nydelig kjole fra Skonnord.

Bryllupssesongen er i gang, og mange av oss har både bryllup og andre festligheter på agendaen. La oss guide deg til riktig antrekk!

Er du en av de som skal være gjest i bryllup i år og ikke vet hva du skal ha på deg? Ofte er det slik at brudeparet har en kleskode i bryllupet sitt, den er det viktig å respektere dersom den er satt. En annen huskeregel er å unngå fargene hvit, sort og rød, da særlig for damene. Hvitt er forbeholdt bruden, og sort og rødt unngår man dersom ikke annet er ønsket.

Du finner flere fine antrekk til bryllup til både barn, dame og herre i flere av våre butikker. Vi har vært innom Skonnord, VIC, Companys og Bertoni, som viser frem sine fineste antrekk til deg som skal være bryllupsgjest denne sommeren.

Blomsterprint og farger

Hos Skonnord bugner det av kjoler og skjørt i ulike farger og print, flere av disse er kjempelekre å bruke i bryllup. Bare ta en titt på den lekre blomstrete kjolen, dette antrekket fungerer veldig fint til kleskodene nevnt over, nemlig pent antrekk, dress, mørk dress og smoking. Om sommeren er det ekstra fint å utforske lettere materialer, fine farger og ikke minst sommerlig print.

Dame i lang blomstrete kjole
Sommerlig antrekk fra Skonnord.

Farger er også helt perfekt å gå for i bryllup, og heldigvis er det mye lekre farger i butikkene nå! Blått er en veldig populær farge i år og Companys har satt sammen et antrekk med en lekker kjole og blazer til. Blazeren er kjempefin å ha over en kjole, da den kan hjelpe deg med å holde varmen dersom det er noe kjøligere og det ser jo også veldig fint ut. VIC har også masse lekre antrekk til bryllup, og denne kjolen som er fotsid med lange ermer er en skikkelig klassiker perfekt til ethvert bryllup!

Pynt gjerne opp plaggene med noen lekre sko, en fin veske som rommer alt du trenger til dagen og fine smykker. Alt dette finner du også hos både Skonnord og Companys, samt flere andre butikker på senteret!


To damer i blå kjoler
Nydelige blåtoner fra VIC og Companys.

Suit up

Dressen er en klassiker til herre i de aller fleste bryllup uansett kleskode. Enten det er pent antrekk, dress eller mørk dress som er kleskoden så er en dress i en eller annen variant helt perfekt.

Skonnord viser frem en heldress med tilhørende vest, dette er vel av de mest klassiske antrekkene å gå for i bryllup, og vi skjønner godt hvorfor. Det er jo så fint! Dersom kleskoden er litt mer casual så kan man gå for chinos, en fin skjorte og blazer slik som Bertoni viser frem. Lysere jordtoner er også veldig fint om sommeren!

Hos Skonnord og Bertoni hjelper de deg gjerne å finne den perfekte dressen for deg, og det bryllupet du skal i. De kan kleskoder, og vet akkurat hva som er ok å gå i til de ulike kleskodene.

To menn i dress, en brun og en mørk blå
Pent og casual antrekk fra Bertoni og klassisk dress fra Skonnord.
antrekk til bryllup
antrekk til bryllup
antrekk til bryllup

Kleskodene enkelt forklart

Pent antrekk

Dette er en relativt uformell kleskode, men du skal ha pyntet deg. Her kan kjolene for damer rekke til knærne, eller du kan velge en pen buksedrakt. Du kan også bruke en lang kjole. For menn kan du gjerne velge en lys dress eller pen dressbukse med jakke til. Her kan du også ha loafers og oppbrettet dressbukse

Dress

Her er kleskoden relativt klar for menn, du skal komme i dress. Den kan gjerne være blå eller grå, men svart er også en sikker vinner. For damer kan kjolen rekke til knærne, og stilen kan fint være sommerlig.

Mørk dress

Igjen er det enkelt for herrene, en mørk dress i enten svart, blått eller grått er veien å gå. Skjorte og slips hører til, og du bør ha pene dress-sko med matchende belte. Kvinner kan ha både lang og knelang kjole.

Smoking

For menn betyr dette smoking med fullt tilbehør, med svart sløyfe og hvit skjorte. Kvinner bør ha lang kjole, men kan også ha en klassisk cocktailkjole. Her skal stilen være formell!

Galla

Dette er den stiveste og mest formelle av kleskodene. Alle kvinner skal ha fotsid kjole. For menn er det kjole og hvitt eller sjakett som gjelder.