Antrekkene for deg som skal i bryllup

Antrekkene til bryllup
Nydelig kjole fra Skonnord.

Bryllupssesongen er i gang, og mange av oss har både bryllup og andre festligheter på agendaen. La oss guide deg til riktig antrekk!

Er du en av de som skal være gjest i bryllup i år og ikke vet hva du skal ha på deg? Ofte er det slik at brudeparet har en kleskode i bryllupet sitt, den er det viktig å respektere dersom den er satt. En annen huskeregel er å unngå fargene hvit, sort og rød, da særlig for damene. Hvitt er forbeholdt bruden, og sort og rødt unngår man dersom ikke annet er ønsket.

Du finner flere fine antrekk til bryllup til både barn, dame og herre i flere av våre butikker. Vi har vært innom Skonnord, VIC og Bertoni, som viser frem sine fineste antrekk til deg som skal være bryllupsgjest denne sommeren.

Blomsterprint i ulike toner

Hos Skonnord bugner det av kjoler og skjørt i ulike farger og print, flere av disse er kjempe lekre å bruke i bryllup. Bare ta en titt på den lekre blomstrete kjolen, dette antrekket fungerer veldig fint til kleskodene nevnt over, nemlig pent antrekk, dress, mørk dress og smoking. Om sommeren er det ekstra fint å utforske lettere materialer, fine farger og ikke minst sommerlig print.

Pynt gjerne opp plaggene med noen lekre sko, en fin veske som rommer alt du trenger til dagen og fine smykker. Alt dette finner du også hos både Skonnord og VIC, samt flere andre butikker på senteret!

Dame fra Skonnord i lang kjole med røde blomster
Vakker kjole fra Skonnord.

Dusere toner

Er du ikke helt klar for de sterke fargene så finner du også kjoler med blomsterprint i dusere toner. For eksempel denne fine brune fra VIC med nydelige blomster i hvitt og rosa. Lange ermer er også perfekt dersom du skal i bryllup i Norge, da sommeren noen ganger krever lange ermer, særlig utover kvelden.

Dame fra VIC har på seg lilla kjole med blomster
Dusere toner fra VIC.

Suit up

Dressen er en klassiker til herre i de aller fleste bryllup uansett kleskode. Enten det er pent antrekk, dress eller mørk dress som er kleskoden så er en dress i en eller annen variant helt perfekt.

Skonnord viser frem en heldress i beige, og det er så lekkert særlig til bryllup om sommeren. Match dressen med lyseblått og brunt, det er så lekkert. Dersom kleskoden er litt mer casual så kan man gå for chinos, en fin skjorte og blazer slik som Bertoni viser frem. Lysere jordtoner er også veldig fint om sommeren!

Hos Skonnord og Bertoni hjelper de deg gjerne å finne den perfekte dressen for deg, og det bryllupet du skal i. De kan kleskoder, og vet akkurat hva som er ok å gå i til de ulike kleskodene.

Menn fra Skonnord og Bertoni har på seg dress
Beige dress fra Skonnord. Chinos & blazer fra Bertoni.

Kleskodene enkelt forklart

Pent antrekk

Dette er en relativt uformell kleskode, men du skal ha pyntet deg. Her kan kjolene for damer rekke til knærne, eller du kan velge en pen buksedrakt. Du kan også bruke en lang kjole. For menn kan du gjerne velge en lys dress eller pen dressbukse med jakke til. Her kan du også ha loafers og oppbrettet dressbukse

Dress

Her er kleskoden relativt klar for menn, du skal komme i dress. Den kan gjerne være blå eller grå, men svart er også en sikker vinner. For damer kan kjolen rekke til knærne, og stilen kan fint være sommerlig.

Mørk dress

Igjen er det enkelt for herrene, en mørk dress i enten svart, blått eller grått er veien å gå. Skjorte og slips hører til, og du bør ha pene dress-sko med matchende belte. Kvinner kan ha både lang og knelang kjole.

Smoking

For menn betyr dette smoking med fullt tilbehør, med svart sløyfe og hvit skjorte. Kvinner bør ha lang kjole, men kan også ha en klassisk cocktailkjole. Her skal stilen være formell!

Galla

Dette er den stiveste og mest formelle av kleskodene. Alle kvinner skal ha fotsid kjole. For menn er det kjole og hvitt eller sjakett som gjelder.

Aktuelle tilbud

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 19:00
Åpent i dag 10:00 - 19:00
VIC
Åpent i dag 10:00 - 19:00