Antrekkene for deg som skal i bryllup

Smilende dame i gul kjole
Nydelig kjole fra Lindex.
Smilende dame i skjørt og topp
Smilende dame i skjørt og topp
Smilende dame i gul kjole
Pynt antrekket med smykker og annet tilbehør.
Dame med kjole fra match
Lys kjole med lekkert print fra Match.
Dame med kjole fra b.young
Klassisk kjole fra B.Young.

Bryllupssesongen er i gang, og denne blir kanskje den største noensinne? Etter to år med lite festligheter og bryllup kan vi endelig feire sammen igjen!

Er du en av de som skal være gjest i bryllup i år og ikke vet hva du skal ha på deg? Ofte er det slik at brudeparet har en kleskode i bryllupet sitt, så den er viktig å respektere dersom den er satt. En annen huskeregel er å unngå fargene hvit, sort og rødt, da særlig for damene. Hvitt er forbeholdt bruden, og sort og rødt unngår man dersom ikke annet er ønsket.

Du finner flere fine antrekk til bryllup til både barn, dame og herre i flere av våre butikker. Vi har vært innom Kase, Lindex, B.Young og Match, som viser frem to av sine fineste antrekk til deg som skal være bryllupsgjest denne sommeren.

Kleskodene enkelt forklart

Pent antrekk

Dette er en relativt uformell kleskode, men du skal ha pyntet deg. Her kan kjolene for damer rekke til knærne, eller du kan velge en pen buksedrakt. Du kan også bruke en lang kjole. For menn kan du gjerne velge en lys dress eller pen dressbukse med jakke til. Her kan du også ha loafers og oppbrettet dressbukse

Dress

Her er kleskoden relativt klar for menn, du skal komme i dress. Den kan gjerne være blå eller grå, men svart er også en sikker vinner. For damer kan kjolen rekke til knærne, og stilen kan fint være sommerlig.

Mørk dress

Igjen er det enkelt for herrene, en mørk dress i enten svart, blått eller grått er veien å gå. Skjorte og slips hører til, og du bør ha pene dress-sko med matchende belte. Kvinner kan ha både lang og knelang kjole.

Smoking

For menn betyr dette smoking med fullt tilbehør, med svart sløyfe og hvit skjorte. Kvinner bør ha lang kjole, men kan også ha en klassisk cocktailkjole. Her skal stilen være formell!

Galla

Dette er den stiveste og mest formelle av kleskodene. Alle kvinner skal ha fotsid kjole. For menn er det kjole og hvitt eller sjakett som gjelder.

Blomsterprint og farger

Hos Lindex bugner det av kjoler og skjørt i ulike farger og print, flere av disse er kjempe lekre å bruke i bryllup. Bare ta en titt på den lekre gule kjolen og settet med skjørt og topp. Begge disse antrekkene fungerer veldig fint til kleskodene nevnt over, nemlig Pent Antrekk, Dress og Mørk Dress. Om sommeren er det ekstra fint å utforske lettere materialer, fine farger og ikke minst sommerlig print.

Pynt gjerne opp plaggene med noen lekre sko, en fin veske som rommer alt du trenger til dagen og fine smykker.

Mann i dress
Mann i dress og hatt
Mann i dress
Kase hjelper deg med å finne den perfekte dressen.

Suit up

Dressen er en klassiker til herre i de aller fleste bryllup uansett kleskode. Enten det er Pent antrekk, Dress eller Mørk Dress som er kleskoden så er en dress i en eller annen variant helt perfekt. På bildene ser dere to ulike stylinger med dress, en som er litt mindre formell med rosa skjorte og hatt og en litt mer formell med vest og hvit skjorte.

Hos Kase hjelper de deg gjerne å finne den perfekte dressen for deg, og det bryllupet du skal i. De kan kleskoder, og vet akkurat hva som er ok å gå i til de ulike kleskodene.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 19:00
Åpent i dag 10:00 - 19:00